lastmod

لازمه‌ی تربیت کودک کارآمد و با نشاط ، نظم و انضباط همراه با عشق و محبت است. در این راه، اولین و مهمترین قدم با انضباط بودن والدین است. اگر والدین منضبط نباشند، در منظم کردن فرزندانشان هم موفق نخواهند بود. نکته مهم در فرزندپروری این است که نظم نباید از طریق ترس، تحقیر، خجالت، فریاد یا هر نوع اجبار فیزیکی و عاطفی ایجاد شود، بلکه تربیت کودک کارآمد و با نشاط باید بازخوردی طبیعی یا به روش علت و معلول باشد. والدین گاها برای اینکه بتوانند رفتارهای غلط فرزند خود را اصلاح کنند، صدای خود را بالا می‌برند و به دنبال آن، کنترل خود را ازدست می‌دهند در حالی که به عنوان یک الگو باید برخورد سنجیده‌تری را به نمایش بگذارند. فرزندانی که نظم و انضباط را همراه با محبت آموخته‌اند و به شکل صحیح هدایت شده‌اند، ویژگی‌های شخصیتی زیر را در طول حیاتشان از خود بروز می‌دهند.

تربیت کودک کارآمد و با نشاط


بیشتر بخوانید: ۵ توصیه به مادران برای چگونگی کنار آمدن با بی نظمی کودک

۸ ویژگی بارز فرزندان با انضباط

۱. خودکنترلی و بلوغ: بلوغ احساسی، توانایی به تاخیر انداختن تمایلات است. به عبارت دیگر فرزندان منضبط از والدینشان می‌آموزند که به اصول نظم حتی در مواردی که امور کسل کننده و تکراری هستند، متعهد باشند. آن‌ها امور خود را به درستی و باتعهد کامل انجام می‌دهند حتی اگر احساس کنند که برخلاف علاقه‌ی آن‌ها است.


۲. همدلی: فرزندان منضبط می‌توانند خود به جای دیگران قراردهند. این کار موجب می‌شود دیگران را درک کنند، غمخوار آن‌ها باشند و از روی اخلاص و مهربانی به سایرین کمک کنند نه از روی عادت و اجبار.


۳. تمایل به احساس خوب: فرزندان منضبط به گونه‌ای پرورش یافته‌اند که بدانند «خوب» هستند، از این رو رفتارهایشان را به سمتی هدایت می‌کنند که بتوانند این احساس خوب درونی را حفظ کنند. احساس خوب بودن، حالت طبیعی آن‌ها است که در شرایط دشوار زندگی، می‌تواند آنها را به زندگی عادیشان برگرداند.


۴. مسئولیت پذیری: فرزندان منضبط همواره انگیزه دارند تا در خانه، مدرسه یا در سطح وسیع‌تر، جامعه، به کمک دیگران بشتابند، زیرا آن‌ها معتقدند مشارکت جمعی ارزشمند است نه اینکه تنها در فکر نیازهای شخصی خود باشیم.


کودک کارآمد و با نشاط


بیشتر بخوانید: ۵ چطور به کودک بیش فعال نظم و انضباط یاد بدهیم

۵. دوست داشتن خود: فرزندان منضبط اعتماد به نفس درونی دارند. به عبارتی دیگر، اعتماد به نفس از درون افراد سرچشمه می‌گیرد نه فقط از عملکرد یا اعتبار بیرونی آنها. افراد زمانی توسط دیگران دوست داشته می‌شوند که ابتدا خودشان، خود را دوست داشته باشند.


۶. حسابرس خود بودن: فرزندان منضبط اشتباهات خود را می‌پذیرند و سعی در بهبود انتخاب‌ها و تصمیمات خود دارند، زیرا به داشتن احساس خوب درونی متمایل هستند. روی پای خود ایستادن شرم آور نیست بلکه فرصتی است برای تمرین داشتن شخصیت خوب. فرزندان مسئولیت پذیر می‌آموزند که اشتباه کردن جزئی از زندگی است.


 ۷. احترام به قوانین: وقتی فرزندان به طرز صحیحی انضباط را آموخته باشند، به قوانین و مقررات و اصول اخلاقی احترام می‌گذارند. احترام امری دوسویه است. اگر شما به فرزندان خود احترام بگذارید، آنها نیز یاد خواهند گرفت به بزرگترهای خود و قوانین و مقررات احترام بگذارند. فرزندان نیاز دارند از شما پیروی کنند نه آنکه بدون توجه از شما عبور کنند.


 ۸. شادی : فرزندان منضبط، افرادی بانشاطی هستند که برایشان درکنار دیگران بودن، ساختن لحظات خوش و داشتن روابط پایدار با افراد دلپذیر است. آنها تمایل دارند که مورد پسند تمام همسالان خود بوده و سایر والدین آرزوی داشتن فرزندانی همانند آن‌ها را داشته باشند.

منبع:koodaket.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • شنبه, ۴ خرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۴۴ ب.ظ
  • fateme kahrizi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی